NOVINKA - VYZRÁLÉ VEPŘOVÉ STEAKY

Plánujete oslavu nebo posezení s rodinou a přáteli? Zazáříte s vyzrálými vepřovými steaky, které díky suchému zrání po dobu min. 14 dní získávají jedinečnou křehkost a výraznou chuť.

Ve vybraných řeznictvích ZEMAN maso-uzeniny k zakoupení vyzrálé steaky z krkovice bez kosti nebo pečeně bez kosti. Naše steaky zrály suchým způsobem po dobu min. 14 dní.  Díky tomu vznikají ještě šťavnatější, chutnější a křehčí steaky, které předtavují gurmánský zážitek. Navíc je zvládnete připravit i vy sami doma. 

A co si představit pod pojmem "suché zrání"? Suché zrání neboli staření představuje technologický, poměrně náročný postup zpracování masa. Oproti mokrému zrání, neboli zrání ve vakuu, kdy se jednotlivé kusy masa opracují, zavakuují a nechají zrát v lednici, se u suchého zrání vyžaduje pečlivost a především trpělivost. Maso se do ničeného nebalí, v kuse zavěšené na hácích se nechává viset a odpočívat ve speciálních komorách, kde je zapotřebí důkladně hlídat teplotu, vlhkost a proudění vzduchu. Jakmile je vyzrálé, maso se naporcuje a zabalí. Nemusíte mít obavy, že zráním - odpařováním vlhkosti, by mělo být maso suché, naopak. Staření podporuje přirozenou schopnost masa udržet si šťávu i při tepelné úpravě.

Tip na přípravu vyzrálého vepřového steaku:

Maso vybalte a nechte 30 minut odpočinout při pokojové teplotě. Vložte na rozpálenou suchou pánev či gril a zprudka opečte, doporučujeme maso upéct i na výšku, aby tukové krytí získalo kůrku, následně vložte do vyhřáté trouby při cca 80 °C na cca 10 min. a dopečte na 60 °C v jádře. Poté dochuťte hrubozrnnou solí a čerstvě namletým pepřem.

Přejeme vám dobrou chuť. 

Kontakt na jednotlivá řeznictví najdete na tomto odkazu:  Adresa / Telefonní číslo / Prodejní doba