SLANÁ (VELIKONOČNÍ) BÁBOVKA

Také si rok co rok lámete hlavu nad tím, jak zpracovat zbylá, nebo vykoledovaná vařená vejce? Přinášíme vám tip na vynikající „Slanou bábovku“. Naši řezníci pro vás odtajnili masový recept na nejen velikonoční bábovku. Jednoduchý, ale zároveň zaručený postup přípravy, který zvládne opravdu každý.  Šťavnaté mleté maso s uvařenými vejci natvrdo a slaninovým kabátkem v bábovkové formě. Pokrm, který skvěle chutná i studený a pochutnají si na něm i ti nejvyhlášenější gurmáni.

 

BUDETE POTŘEBOVAT:
Mleté maso - cca 1200 g
Anglická plátková slanina300 g 
Vejce vařené natvrdo – 6 ks
Vejce – 10 ks
Česnek – 3 stroužky
Cibule – 2 ks
Petržel, pažitka
Rajský protlak – 2 lžíce
Máslo
Hořčice – 1 lžíce
Strouhanka
Sůl, pepř, muškátový oříšek

POSTUP:
1) Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme 3 celá vejce, rajský protlak a hořčici. Zahustíme strouhankou a promícháme.
2) Vmícháme nadrobro nakrájenou cibuli a česnek, pažitku, petrželku a špetku muškátového oříšku.
3) Formu na bábovku vymažte máslem a vyložte slaninou.
2) Polovinu připravené směsi vložte do formy a rovnoměrně na ni poklaďte natvrdo uvařená vejce a přidejte druhou polovinu mletého masa.
3) Pečeme cca 60 minut na 170 °C, poté otočte bábovku na plech z druhé strany a pečte dalších cca 40 minut.
4) Doporučujeme podávat s kaší či s čerstvým chlebem a okurkou.

Dobrou chuť!