PLNĚNÉ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY UZENÝM MASEM
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
1) Uzená krkovice s kostí (ZEMAN maso-uzeniny) – cca 500 g
2) Brambory – 750 g
3) Cibule – 3 ks
4) Hrubá mouka - 250 g
5) Krupice – 50 g
6) Vejce – 2 ks
7) Sůl, pepř
POSTUP:
1) Na jemno nakrájenou cibuli osmažte na sádle spolu s uzeným masem
nakrájeným na malé kostičky a nechte vychladnout.
2) Kyselé zelí lze udělat z čerstvého zelí nebo z předem připraveného kysaného zelí.
To stačí jen propláchnout, aby nebylo tolik kyselé, zalít vodou tak, aby bylo v hrnci akorát ponořené, přidat kmín, lžíci cukru, osolit a dusit doměkka.
3) Brambory uvařte ve slupce nejlépe den předem. Poté oloupejte a nastrouhejte na jemno. Přidejte vajíčka, krupici, sůl, pepř, mouku a dobře promíchejte.
4) Poté vypracujte hladké a nelepivé těsto, které si na pomoučeném válu rozválejte na tenký plát.
5) Dále z těsta vytvořte placky a vkládejte do nich uzené společně s cibulkou a následně vytvarujte kulaté knedlíky.
6) Do vroucí vody knedlíky vložte a vařte cca 10-15 minut.
Podávejte se zelím a zasypané křupavou cibulkou. Dobrou chuť!
Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.
Cookies jsou malé textové soubory, které jsou po návštěvě webové stránky umístěny ve vašem počítači či telefonu. Díky tomuto vám můžeme zjednodušit práci s webovými stránkami a nabízet vám obsah podle toho, co opravdu hledáte. Umožnují také přizpůsobit webovou stránku vašim potřebám a dopřát vám komfortní prohlížení.
Cookies neslouží k uchovávání osobních ani citlivých údajů.
Přijmout vybrané