PLNĚNÉ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY UZENÝM MASEM

 

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

Uzená krkovice s kostí (ZEMAN maso-uzeniny) – cca 500 g
Brambory – 750 g
Cibule – 3 ks
Hrubá mouka - 250 g
Krupice – 50 g
Vejce – 2 ks
Sůl, pepř

POSTUP:

1) Na jemno nakrájenou cibuli osmažte na sádle spolu s uzeným masem
nakrájeným na malé kostičky a nechte vychladnout.

2) Kyselé zelí lze udělat z čerstvého zelí nebo z předem připraveného kysaného zelí.
To stačí jen propláchnout, aby nebylo tolik kyselé, zalít vodou tak, aby bylo v hrnci akorát ponořené, přidat kmín, lžíci cukru, osolit a dusit doměkka.

3) Brambory uvařte ve slupce nejlépe den předem. Poté oloupejte a nastrouhejte na jemno. Přidejte vajíčka, krupici, sůl, pepř, mouku a dobře promíchejte.

4) Poté vypracujte hladké a nelepivé těsto, které si na pomoučeném válu rozválejte na tenký plát.

5) Dále z těsta vytvořte placky a vkládejte do nich uzené společně s cibulkou a následně vytvarujte kulaté knedlíky.

6) Do vroucí vody knedlíky vložte a vařte cca 10-15 minut.

Podávejte se zelím a zasypané křupavou cibulkou. Dobrou chuť!