ASIJSKÝ BŮČEK

SUROVINY:
1) Vepřový bok bez kosti
2) Zázvor - 1 lžička
3) Česnek - 4 stroužky
4) Sušené chilli
5) Sójová omáčka - 4 lžíce
6) Sezamová semínka
7) Sůl, pepř
 
MARINÁDA:
1) Sójová omáčka - 50 ml
2) Bílý vinný ocet - 100 ml
3) Sladká chilli omáčka - 200 ml
4) Med - 1 lžíce
5) Kečup - 2 lžíce
6) Tabasco - 1 lžička
7) Máslo - 100 g
 
POSTUP:
1) Připravíme si marinádu, smícháme červené víno s vymačkaným citrónem, medem, tymiánem, přilijeme olej, osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku.
2) Kuřecí čtvrtky omyjeme, usušíme a vložíme do marinády.
3) Necháme alespoň 12 hodin odležet, ideální doba marinování je až 48 hodin a díky citrónové šťávě nebude maso vysušené.
4) Maso na rozpáleném grilu opékáme z každé strany přibližně 15 minut. Během pečení potíráme zbylou marinádou. Stehna pečeme na nepřímém ohni, takže je vhodné použít tácky určené ke grilování, aby se maso propeklo, ale nepřipálilo.
5) Upečená stehna zakryjeme alobalem a necháme na teple ještě asi 7 - 10 minut "dojít", podáváme s grilovanou zeleninou či pečivem.
Dobrou chuť.
 
Používáme cookies

Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.

Cookies jsou malé textové soubory, které jsou po návštěvě webové stránky umístěny ve vašem počítači či telefonu. Díky tomuto vám můžeme zjednodušit práci s webovými stránkami a nabízet vám obsah podle toho, co opravdu hledáte. Umožnují také přizpůsobit webovou stránku vašim potřebám a dopřát vám komfortní prohlížení.

Cookies neslouží k uchovávání osobních ani citlivých údajů.

Cookies, které používáme:
Přijmout vybrané