KEBABČE
Bulharské kebabče na grilu

SUROVINY:
Mleté mix, 98 % masa (ZEMAN maso-uzeniny) - 1 kg
Římský kmín - 1 lžička
Sůl - 1 lžička
Pepř - 1 lžička
Petrželová nať - 1 snítka
Saturajka - 1 snítka

POSTUP:
1) Mleté maso smícháme s 1 - 2 dl vlažné vody.
(Při grilování budou kebabčata více šťavnatá)
2) Přidáme saturajku, římský kmín, pepř, sůl,
jemně nasekanou petrželku a vše promícháme.
3) Maso necháme uležet alespoň 1 hodinu v lednici.
4) Kebabče můžeme opékat ve tvaru válečků na špejli (lépe se nám budou na grilu otáčet). Na rozpáleném grilu pečeme zhruba 2 minuty z každé strany.
Podáváme s přílohou dle chuti.