Často se ptáte, co vlastně je ten Masový kříž od kýty...?
 
Masový kříž od kýty je řeznicky upravená část vepřového masa mezi kýtou a kořenem ocasu.
 
Třebaže masový kříž patří k levnějším druhům vepřového masa, mnohými kuchaři je vysoce ceněn.
Jedná se totiž o velmi šťavnatý a jemný kus masa pro všestranné využití, a to díky kratším svalovým vláknům této partie.
Skvěle se tak hodí na oblíbené smažené řízky, na pečení či uzení, ale i do omáček.  
 
Shrnutí:
Ocásky = jedná se o maso a odřezky na konci teře směrem k ocásku.
Masový kříž  = maso přímo navazující na kýtu, je proto libový a univerzálně kulinářsky použitelný. Skládá se kvalitního masa, menšího podílu vepřového sádla, kůže a obratle s vazivem.
 
 
 
Používáme cookies

Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.

Cookies jsou malé textové soubory, které jsou po návštěvě webové stránky umístěny ve vašem počítači či telefonu. Díky tomuto vám můžeme zjednodušit práci s webovými stránkami a nabízet vám obsah podle toho, co opravdu hledáte. Umožnují také přizpůsobit webovou stránku vašim potřebám a dopřát vám komfortní prohlížení.

Cookies neslouží k uchovávání osobních ani citlivých údajů.

Cookies, které používáme:
Přijmout vybrané