Často se ptáte, co vlastně je ten Masový kříž od kýty...?
 
Masový kříž od kýty je řeznicky upravená část vepřového masa mezi kýtou a kořenem ocasu.
 
Třebaže masový kříž patří k levnějším druhům vepřového masa, mnohými kuchaři je vysoce ceněn.
Jedná se totiž o velmi šťavnatý a jemný kus masa pro všestranné využití, a to díky kratším svalovým vláknům této partie.
Skvěle se tak hodí na oblíbené smažené řízky, na pečení či uzení, ale i do omáček.  
 
Shrnutí:
Ocásky = jedná se o maso a odřezky na konci teře směrem k ocásku.
Masový kříž  = maso přímo navazující na kýtu, je proto libový a univerzálně kulinářsky použitelný. Skládá se kvalitního masa, menšího podílu vepřového sádla, kůže a obratle s vazivem.
 
Od pondělí 26.2. do středy 28.2. ve všech řeznictvích ZEMAN maso-uzeniny tento kulinářských skvost najdete jen za 79,90 Kč/1 kg.