SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ
 
Suroviny:
Vepřová plec 500 g (na kostičky)

Hovězí vývar: 1 l
Zelí bílé kysané: 400 g
Smetana ke šlehání: 200 ml
Cibule 3 ks (najemno)
Česnek: 4 stroužky (nadrcený)
Sádlo: 3 lžíce
Kmín: 1 lžička
Paprika mletá sladká: 2 lžíce
Bobkový list: 4 ks
Pepř, sůl
Mouka hladká: 2 lžíce
Zakysaná smetana: 4 lžíce (k podávání)
Houskové knedlíky
 
Postup:
1) Sádlo rozehřejte v hrnci, osmažte na něm dozlatova cibulku a přidejte drcený kmín.
2) Přimíchejte maso a restujte, aby se maso zatáhlo.
3) Poté přidejte česnek, osolte a zaprašte moukou a cca minutku restujte.
4) Přisypejte papriku, nechte rozvonět a dejte si pozor, aby se nespálila.
5) Zalijte půlkou vývaru, přidejte bobkové listy a duste zhruba 30 minut.
6) Přidejte zelí, zbylý vývar a klidně i trochu nálevu ze sklenice. Duste dalších 30 minut, dokud maso není měkké.
7) Vmíchejte smetanu a provařte cca 5 minut. Dle potřeby dochuťte solí a pepřem.
8) Podávejte s houskovým knedlíkem a lžící zakysané smetany.