TIP NA SPRÁVNÉ SMAŽENÍ ŘÍZKŮ

1) Pokud si maso porcujete sami, dejte pozor na tloušťku jednotlivých řízků. Ideální jsou plátky vysoké
přibližně 10–12 milimetrů. Maso řežte vždy šikmo přes vlákno a následně okraje řízků po obvodu na několika
místech nařízněte, aby se vám řízky při smažení nekroutily.

2) Mouka by neměla být příliš jemná, proto je lepší používat spíše polohrubou, či hrubou, případně
ji můžete vynechat úplně a nahradit ji jen strouhankou, poté by postup byl strouhanka – vajíčko – strouhanka.

3) Vajíčka určitě ničím neřeďte, naše spořivé babičky nás učili přidávat mléko, to ale nedělejte,
další tekutina navíc není potřeba. Vlhkost se při smažení promění v páru, která trojobal nadzvedává
a může se začít trhat.

4) Pokud jste zapomněli koupit strouhanku, udělali jste lépe. Protože chutnější řízky jsou ty, které jsou obalené v domácí strouhance umleté ze staršího pečiva. Pro větší křupavost můžete přidat i kukuřičné lupínky a pro zajímavější chuť nastrouhaný parmezán.

5) A poslední rada, na smažení je nejlepší přepuštěné máslo, neboli ghí, masu dodá neodolatelnou jemně oříškovou chuť a navíc se nepřipaluje.