VEPŘOVÁ JÁTRA
Já rád játra, ty rád játra, co nám brání dát si játra?
Od pondělí 30.9. do soboty 5.10. ve všech řeznictvích ZEMAN maso-uzeniny Vepřová játra za senzačních 49 Kč/ 1 kg, opravdu, jen 49 !
Věděli jste, že játra mají mnoho pozitiv pro naše zdraví? Obsahují železo, bílkoviny, lecitin, měď, zinek a vitaminy A, B a D.
Za r korun tak pořídíte skvělou surovinu do vyváženého jídelníčku. 
 
Navíc vám přinášíme skvělé tipy, jak si Vepřová játra správně připravit.
1) Játra by se měla konzumovat co nejdříve po zakoupení (nejdéle do 24 hodin). Vnitřnosti rychle podléhají zkáze.
2) Pečlivě játra odblaňte a nakrájejte na nudličky či plátky o tloušťce nejlépe 1,5 cm.
3) Doporučujeme játra před vařením naložit alespoň na hodinu do mléka. Změknou a zbaví se kovové chuti.
4) Jatýrka pečte na sádle, nejdříve osmahněte cibulku s trochou kmínu, skvělé jsou i tymiánové lístky a poté přihoďte játra. Následně podlijte hovězím vývarem, jakmile začne směs bublat, vařte dalších cca 10 min.
5) Sůl až na závěr! Játra se tak nevysuší a nebudou tvrdá.
 
Ideální přílohou je rýže či bramborová kaše.
Dobrou chuť! 
 
Používáme cookies

Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.

Cookies jsou malé textové soubory, které jsou po návštěvě webové stránky umístěny ve vašem počítači či telefonu. Díky tomuto vám můžeme zjednodušit práci s webovými stránkami a nabízet vám obsah podle toho, co opravdu hledáte. Umožnují také přizpůsobit webovou stránku vašim potřebám a dopřát vám komfortní prohlížení.

Cookies neslouží k uchovávání osobních ani citlivých údajů.

Cookies, které používáme:
Přijmout vybrané